Press "Enter" to skip to content

Shipping Container Home, Santa Barbara, California – USA

Description from architects:

How did the planners make an extravagance, single-family container-based living arrangement in Santa Barbara County that implanted the proprietors’ particular characters?

Schulte Lane catches the embodiment of AB configuration studio’s ethos of “motivation through joint effort.” From idea to culmination, the studio deliberately kept up a collective association with key partners at each level to understand this top of the line, container-based dwelling in Santa Barbara County—the first of its sort to be allowed in the zone.

Entrusting AB structure studio with their vision, the proprietors—an ecological lawyer and a design beautician—needed a feasible and exquisite contemporary home that supplemented their characters and word related interests. The outcome is a two-story home, consistently incorporating five recovered shipping containers, settled into the lavish Santa Barbara slope. The upper level comprises of four 40-foot containers that structure the ace suite and room spaces, isolated by a sensational focal stairwell and hall with bay window. On an open first floor plan, the engineers joined living spaces and kitchen to make a focal point of action and territory for engaging. The space’s fundamental point of convergence is an uncovered 20-foot shipping container that was changed into a storeroom and scullery.

AB structure studio worked intimately with Barber Builders to guarantee an auspicious development process, and with Greens Landscape, Inc. to make a dry season tolerant scene. The planners fused green methodologies, for example, photovoltaic and bio-maintenance frameworks, alongside high life-cycle materials, including concrete and auxiliary steel. Together with McFadden Design Group, the studio adjusted the crudeness evoked by eco-cognizant components against profoundly refined inside spaces highlighting endured oak-recolored wood, moderate completions, and present day installations. Obscuring the line between indoor/outside spaces is a broad floor-to-roof, collapsing glass entryway framework that opens up to exhibit unhindered perspectives on a 85-foot pool and clearing gulch vista.

Architecture: AB Design
Builder: Barber Builders
Area: 2,435 SF
Containers: 4x40ft, 20ft
Location: Santa Barbara, CA
Year: 2017

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *